Thursday, September 10, 2009

Kenapa aku berblog?

*****
Erm.. sebenarnya aku xsuka berblog2 ni.. malas nak mantain.. pastu kena pulak masa xde apa2 yang menarik berlaku dalam hidup aku, memang xterpost apa2 la.. lagipun aku tengok banyak blog2 kat internet ni yang isinya macam diari.. Aku memang malas nak tulis diari ni.. setakat sehari dua boleh la, after that memang terkulai layu je la diari tu (from experience.. hehe)..

Sampailah semalam, 09-09-09 (eh..lawa pulak tarikh kelahiran blog aku ni..), aku terbaca satu blog ni yang isinya adalah puisi2 yang dicoretkan untuk meluahkan rasa hati.. So, tiba2 aku terfikir.. why not aku buat something like that.. instead of buat karangan, aku post karya2 yang sebegitu..

Aku ni memang suka buat lagu.. best ke x, xtau la, tapi bila ada kelapangan (ada ke?), aku akan petik2 gitar aku dan buat la lagu apa2.. So far ada la beberapa lagu yang aku dah tulis.. xde la mantap sangat pun.. Amatur la katakan.. setakat suka2 je..

So, aku fikir, why not aku buat satu blog untuk aku post lagu2 yang aku tulis ni so that senang kalau nak bagi sape2 dengar.. Kena pulak sekarang ni dah dekat nak raya.. Aku ada la buat satu lagu raya.. Boleh la aku postkan lagu raya tu kat sini nanti.. Then boleh la tuju kat femili di kampung, cikgu2, kawan2 di Malaysia, dan juga di New Zealand ni..

Dengan itu terlahirlah blog ini.. 1st time ni!.. Nak post lagu pun xpandai mula2.. haha.. Anyway, insyaALLAH aku akan post la lagu2 aku nanti, dan kepada sesiapa yang sudi dengar silakanlah.. xtau la akan berjalan ke x blog ni.. mintak2 aku rajin la untuk mengepost lagu2 aku nanti..

Erm, tiba2 panjang pulak post aku ni, macam diari pulak.. haha.. 1st time mengarang blog la katakan.. haha.. Kla, chow dulu..

Assalaamualykum..
*****

4 comments:

Iynas Omar said...

salam..selamat berblogging! semoga bermanfaat! cepat2 post lagu dan karya2 puisi yg menarik..saye suke puisi2 nie :-D

Azku said...

Hehe.. kalau bleh tulis lirik2 yang menarik bleh gak.. kita buat kolaberasi.. =D

Iynas Omar said...

menarik tu..pernah ade impian nak tulis lirik tp x tau ke mane nak salurkan..bleh2..tp da lame x tulis so skill agak berkarat :-D

Azku said...

Tulis la.. Aku kdg2 kehabisan idea nak tulis lirik ni.. Idea ntk buat melodi salu je dtg.. huhu