Sunday, April 18, 2010

Cinta Facebook




Cinta Facebook by Azku
Composer: Yaakob Kelantan

Kulihat facebookku
notificationku
friend requestmu untukku

Kubaca profilemu
kulihat picturemu
ada getar di hatiku

Aku tak tahu
Siapa dirimu

Ku tak mengenalimu
namun kurindukanmu
apakah ini namanya cinta
pandang pertama

Kuterbayang wajahmu
menghiasi malamku
mungkinkah kamu
Cinta Facebookku

Ku comment picturemu
Ku comment statusmu
Kutunggu comment darimu

Ku tunggu updatemu
aku 'like' wall postmu
Tanpamu hidupku buntu

semoga cinta Facebook ini
kan menjadi cinta sejati
agar dapat ku update statusku
in relationship with you

Tibalah masanya
Bersua muka
Merealisasi segala

Ingin kukenalimu
Dan mencintaimu
Hingga ke hujung waktu
Kerna kau cinta Facebookku

***

Yehha!!.. Akhirnya aku berjaya jugak post lagu baru.. Bizi dowh 4th year ni.. xsempat nak record lagu..

Lagu ni aku start tulis dalam 5 hari lepas (14-04-2010).. Semalam (17-04-2010), aku finalised sume & record.. Awal2 lagu tu ada bunyik ringtone handset aku.. spoil sikit, tapi dah malas nak record balik, so aku post yang ni je la.. Lagipun tiba2 rasa macam masuk pulak bunyi tu dengan lirik at that point which is 'notification'.. =D

Basically, lagu ni aku selitkan term2 yg common kat Facebook.. Facebook kan popular sekarang.. Hampir semua orang ada Facebook.. So xmustahil boleh jatuh cinta melalui Facebook.. Kalau dulu ada orang bertemu jodoh melalui mIRC (aku ada kenal pasangan yang kenal melalui mIRC then kahwin..), sekarang Facebook pulak kot.. =D

Lagu ni sebenarnya ada 2 versions.. Satu happy ending, satu sad ending.. Aku post yang happy ending la.. sbb bagi aku, sad ending itu walaupun 'sad', ianya x semestinya 'ending'.. Maybe part yang 'sad' tu sebenarnya adalah in the middle of the story, bukan 'ending'..

Basically yang sad ending tu, in the end, tiba2 dia tukar relationship status from 'single' to 'in relationship with' somebody..

Special message to Ahmad Bukhari..
Mu oyak aku x buat lagu cinta.. Ni aku buat lagu cinto ni.. bukey stakat cinto biaso.. cinto Facebook..

6 comments:

dhayaluna said...

tak boleh dgr pun..

Azku said...

dah tukar cket.. dah boleh kot skrg..

Urzain Hussain said...

wah..
lagu facebook pon ada..
dasyat..huhu..

dilah_buzz said...

cipta lagu yer. btw,nti dilah dgr.line slow lak. nk msk lu jap.slmt berbuka.=)

Azku said...

Selamat~ :)

Ungu Violet said...

bez gak lagu nih...gud2..:)