Sunday, June 12, 2011

Azku - Subuh




Subuh by Azku
Ciptaan: Yaakob kelantan
Images: Google image

Suara azan berkumandang
Tanda Subuh bertandang
Berat mata dan kepala
Oh indahnya alam maya

Kucoba buka mata
InsyaAllah dipermudahkanNya
Lafazkanlah doa

(Doa bangun tidur)
Aku bersyukur

Alarm handsetku memekik
Tanda Subuh makin sikit
Ada suara di pintu bilik
Bangun! Subuh tinggal 5 minit

Kucoba buka mata
InsyaAllah dipermudahkanNya
Lafazkanlah doa

(Doa bangun tidur)
Aku bersyukur

Bacakanlah doa moga kita dirahmatiNya




Semalam start cuti.. So ada la masa untuk record lagu.. Lagu ni dah lama aku buat sebenarnya.. Last year lagi.. Sekarang baru ada masa nak record.. Cincai2 sudey..

Simple je lagu ni.. Lagu ni menceritakan bagaimana kadang-kadang (atau selalu) memang susah nak bangun subuh.. Lebih-lebih lagi kalau malam sebelum tu tidur lambat sebab study, buat assignment (atau pergi karaoke) dan sebagainya.. Memang berat sangat rasa nak bangun.. Setan banyak..

Tapi insyaAllah kalau kita baca doa bangun tidur, senang sekit nak bangun.. Jadi amal-amalkanlah membaca doa bangun tidur.. Sesiapa yang tak tahu, pergi tanya mak.. Orang suruh gi kelas fardhu ain tak nak..

Hope layan!

4 comments:

shopping2u said...

TQ 4 sharing.. :)

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sy-kata-tidak-perlu-kelab-utk-taat.html

rugi tak baca..

cikcloudy said...

salam singgah

~~Ticer Wann~~ said...

bestnya baca...

mykhalis said...

mesej yang sangat baik..