Wednesday, September 8, 2010

Mentari Syawal Menjelma





Tajuk: Mentari Syawal Menjelma
Nyanyian: Budgetband
Ciptaan: Yaakob Kelantan & Muhammad Rosli

Mentari Syawal menjelma
Takbir raya mula bergema
Sayunya hati terasa
Ayah bonda jauh di mata

Kulihat indah suasana
Mewarnai pagi raya
Senyuman mula terpancar
Nikmat raya kini terasa


Ku bersyukur padaNya
Atas kurniaanNya
dapatku raikan hari yang mulia

Bersalam-salaman
Bermaaf-maafan
Menghapus dosa sesama kita

Kepada semua
Rakan dan keluarga
Kuucapkan Selamat Hari Raya

Sebulan kita berpuasa
Tiba masa untuk meraikannya
Bersama kita gembira
di hari raya yang mulia


Lagu ni ditulis bersama ngan Mamat (Muhammad Rosli) pada 28-08-2010.. Sampai pkl 4 pagi baru aku balik rumah.. Lagu yang agak simple.. lirik yg simple.. xde unsur2 lawak.. Aku tgh bizi masa buat lagu tu.. So buat simple2 je la..

Asalnye mula2 plan nk buat kasi gempak.. ajak ramai2, main bass, drum etc.. pastu nak ambik video ucapan etc.. Tapi masing2 bizi.. pastu bila ajak masing2 buat xtahu je, xbagi response.. So last2, buat dgn Budgetband je la.. ni pun Calvin xde sbb dia bizi mengecat rumah baru dia.. Bass dia pun xde dgn dia skrg sbb dgn his sister kat hamilton.. So akhirnye simple mcm ni je la videonya.. Ni pun practice sekali je..

Apa2 pun, di kesempetan ini, ingin aku ucapkan Selamat hari raya, maaf zahir batin kepada keluarga yg jauh di Malaysia.. dan sahabat2 samada di Christchurch ni, ataupun di kampung di Malaysia, mahupun di kampung Dunedin.. Mohon ampun segala dosa.. 0-0 oke!!..

Enjoy!!

Salam~

2 comments:

Anonymous said...

thanks on the side of this exacting tips 147896325

Raja Azhan said...

best banyak kali